Ekonomi

Elon Musk Tesla’nın otonom sürüş teknolojisini görüşmek üzere Pekin’de

Tesla CEO’su Elon Musk, Çinli yetkililerle şirketin Tam Otonom Sürüş (FSD) yazılımının konuşlandırılması ve verilerin denizaşırı ülkelere aktarılması konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Pekin’e gitti. Çin devlet medyasının bildirdiğine göre, daha önce duyurulmayan ziyareti, Başbakan Li Qiang ile bir görüşmeyi de içeriyor. Başbakan Li, ABD-Çin ekonomik işbirliğinin bir örneği olarak Tesla’nın Çin’deki faaliyetlerinin başarısını övdü.

Musk, Başbakan Li ile görüşmekten onur duyduğunu ifade etmek için sosyal medya platformu X’i kullandı ve Tesla’nın Şanghay’daki çalışmalarının ilk günlerinden bu yana uzun süredir devam eden tanışıklıklarına dikkat çekti. Şirket 2018 yılında Şanghay fabrikasını kurarak ABD dışındaki ilk üretim tesisini açmış oldu. FSD’nin diğer pazarlarda mevcut olmasına rağmen Tesla, müşterilerden gelen talebin arttığı Çin’de yazılımı henüz piyasaya sürmedi.

CEO kısa süre önce sosyal medyada FSD yazılımının “çok yakında” Çinli müşterilerin kullanımına sunulabileceğini ima etti. Bu durum, NYSE:XPEV gibi yerli rakiplerin kendi otonom sürüş teknolojilerini geliştirdikleri bir dönemde gerçekleşiyor.

Musk’ın ziyareti sırasında ele almak istediği önemli konulardan biri de Tesla’nın otonom sürüş algoritmalarını iyileştirmek için Çin’de toplanan verilerin uluslararası sunuculara aktarılmasına onay verilmesi. Tesla 2021’den bu yana tüm yerel verileri Şanghay’da depolayarak Çin düzenlemelerine uyuyor ve ABD’ye aktarmaktan kaçınıyor.

Musk’ın Pekin’e gelişi, Tesla’nın bu yıl etkinlikte bir standı olmamasına rağmen, devam eden Pekin otomobil fuarı ile aynı zamana denk geldi. CEO ayrıca Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi ve Çin’deki elektrikli araçların gelişimini tartıştı.

Yakın tarihli bir gelişmede, Çin’in önde gelen bir otomobil derneği Tesla’nın Model Y ve 3’ünü Çin’in veri güvenliği standartlarına uygun 76 otomobil modeli arasında listeledi. Bu gelişme Musk’ın Hindistan’a yapmayı planladığı ziyareti iptal etmesi ve Tesla’nın elektrikli araç pazarındaki rekabetçi baskılar nedeniyle küresel işgücünde %10’luk bir azaltmaya gideceğini açıklamasının ardından geldi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) de, birkaç kazanın ardından yeni Autopilot önlemlerinin yeterliliğini değerlendirmek üzere Tesla’nın 2 milyondan fazla ABD aracını geri çağırmasına ilişkin bir soruşturma başlattı.

Musk, Pazar sabahı erken saatlerde SpaceX ve Tesla’ya bağlı Falcon Landing’e kayıtlı özel bir jetle Pekin’e geldi. Tesla’nın Çin’deki satışları, on yıl önce pazara girdiğinden bu yana 1,7 milyon aracı aştı ve Şangay fabrikası en büyüğü oldu.

Bu ziyaret Tesla’nın yeni, daha uygun fiyatlı elektrikli araç modellerini ve 8 Ağustos’ta tanıtılması planlanan kendi kendine sürüş teknolojisine sahip bir “robot taksi” duyurusunu takip ediyor. Tesla hisseleri, şirketin büyüme gidişatına ilişkin endişeler ve COVID-19 pandemisinden bu yana ilk kez üç aylık gelirde bildirilen düşüş nedeniyle yılın başından bu yana önemli bir düşüş yaşadı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberkabatas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu