Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında ​​kısa bir görüşme yaptığı belirtildi.

Adı açıklanmayan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre; ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Yetkiliye göre yaklaşık 10 dakika süren görüşmede Blinken, Lavrov’a “ABD savaş bitene kadar Ukrayna’yı desteklemeye devam edecek” dedi. Blinken ayrıca Rusya’yı, nükleer silahların sınırlandırılmasını içeren Yeni START Antlaşması’na katılımı askıya alma ve tutuklu ABD vatandaşı Paul Whelan’ı serbest bırakma kararından vazgeçmeye çağırdı.

“Görüşme olmadı”

Rusya Dışişleri Bakanlığı da ikilinin “kısa bir süre için” görüştüğünü doğruladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zakharova yaptığı açıklamada, “Blinken, Lavrov ile temasa geçmek istedi. Lavrov (Blinken ile) hareket halindeyken görüştü. Herhangi bir müzakere, görüşme ve benzeri bir şey olmadı” dedi.

Öte yandan Blinken ve Lavrov, en son Ocak 2022’de, savaştan önce yüz yüze görüşmüştü. – YENİ DELHİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu